Reconstruction of Kombiteks Workers’ Club

After several months of administrative preparation and paperwork, by mid-December 2019, the construction works began on the reconstruction of former Kombiteks Workers’ Club. It is a long-term project of reinventing this space and creation of the Center for Contemporary Culture KRAK initiated by Revizor Foundation. The project is realized thanks to the grant provided by Open Society Fund Bosnia and Herzegovina with the understanding and support of the Mayor of the City of Bihać. Its aim is to reconstruct the devastated premises of the factory so that it could serve local community. Professional assistance, advice and supervision over construction works are the result of commitment of the architectural Bureau Euroing from Bihać.

The construction company Alivuk & Co from Bihać carried out the construction works, while electrical installations were laid by the Bihać firm Ali. Two contracts cover the works estimated to 121.101,66 BAM, which secures the realization of most of the planned reconstruction. Commitment to the establishment of KRAK was guarantied by the Prime Minister of Una-Sana Canton at the meeting held in March 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The beginning of construction works, interior of the Kombiteks Workers’ Club, 15 December 2019

The commitment of the Una-Sana Cantonal Administration, the City Administration, the main donor (Open Society Fund of Bosnia and Herzegovina), who have recognized the Revizor Foundation’s mission to recreate and reinvent the Hatinac settlement of Bihać, as well as of the businesses that want to strengthen creative and cultural initiatives in Bihać, are an assurance for the successful realization of the KRAK Center, which is expected in the course of 2020. The support of cultural activists and artists, designers, architects and others, defines a new model of developing a creative community that perceives Bihać as the place for living and working. The reconstruction of the Kombiteks Workers’ Club is carried out on the basis of project designed by the architectural duo Ena Kukić and Dinko Jelečević.